Diabetul dvs.,  pus în lumină.

Nu e întotdeauna uşor să vă gestionaţi diabetul, să ţineţi evidenţa tuturor rezultatelor glicemiei şi să înţelegeţi modul în care activităţile dvs. influenţează aceste rezultate. Nu ar fi grozav dacă aţi elimina unele dintre dificultăţile gestionării diabetului, utilizând un sistem care vă ajută să înţelegeţi modul în care activităţile cotidiene vă influenţează glicemia?
Acum este momentul. Glucometrul inteligent CONTOUR®PLUS ONE şi aplicaţia CONTOUR®DIABETES se conectează perfect pentru a vă oferi această posibilitate.
Aflaţi mai multe informaţii despre diabetul dvs.

 • Play the video

Obţineţi aplicaţia

Întrebări frecvente

 

Dacă aveţi o întrebare privind modul de utilizare a glucometrului CONTOUR®PLUS ONE sau a aplicaţiei CONTOUR®DIABETS, vă rugăm să căutaţi în lista de întrebări frecvente de mai jos. Dacă aveţi o întrebare la care nu găsiţi răspunsul aici sau în altă secţiune a site-ului nostru web, contactaţi-ne fără ezitare.

Obţineţi aplicaţia

Download on the App Store Download on the Play Store

Utilizarea glucometrului CONTOUR®PLUS ONE

Vă puteţi configura glucometrul CONTOUR®PLUS ONE în două moduri: fie chiar pe glucometru, fie utilizând aplicaţia CONTOUR®DIABETES.

Pentru instrucţiuni privind configurarea iniţială de pe glucometru, consultaţi Ghidul de utilizare, furnizat împreună cu glucometrul.

Pentru a vă configura glucometrul din aplicaţie, descărcaţi aplicaţia CONTOUR®DIABETES, deschideţi aplicaţia, atingeţi „Începere ” şi urmaţi instrucţiunile. Această operaţiune va configura în acelaşi timp glucometrul şi aplicaţia.

Puteţi porni glucometrul prin oricare dintre aceste metode:

 • Apăsaţi şi ţineţi apăsat butonul mare rotund de la capătul din dreapta al glucometrului

sau

 • Introduceţi în glucometru o bandeletă de testare CONTOURPLUS (această operaţiune va porni automat glucometrul)

Glucometrul CONTOUR®PLUS ONE trebuie folosit întotdeauna cu bandeletele de testare CONTOURPLUS. Acestea au fost concepute special pentru a fi utilizate cu glucometrul.

Veţi primi un flacon cu bandelete de testare CONTOURPLUS împreună cu glucometrul şi puteţi achiziţiona ulterior alte flacoane de la farmacie. Nu utilizaţi niciodată alte mărci de bandelete de testare cu glucometrul CONTOUR®PLUS ONE.

Funcţia smartLIGHT® a glucometrului CONTOUR®PLUS ONE vă prezintă instantaneu rezultatele glicemiei. Identifică imediat dacă rezultatele sunt în intervalul-ţintă, mai ridicate sau mai scăzute decât acesta, pentru a vă ajuta să luaţi decizii. Această funcţie poate fi dezactivată, dacă preferaţi să nu o utilizaţi.

Verde = în intervalul-ţintă
Galben = valoare peste intervalul-ţintă
Roşu = valoare sub intervalul-ţintă

Recoltarea Second-Chance® (a doua şansă) este altă funcţie utilă a glucometrului CONTOUR®PLUS ONE. Dacă prima probă este insuficientă pentru măsurarea glicemiei, funcţia Second-Chance® vă permite să aplicaţi mai mult sânge la aceeaşi bandeletă, în loc să folosiţi o bandeletă nouă. Vă poate ajuta:

 • să evitaţi o nouă înţepare în deget
 • să irosiţi mai puţine bandelete de testare (şi ace de înţepare)

Funcția de recoltare Second-Chance® va face ca glucometrul CONTOUR®PLUS ONE să emită un semnal sonor de două ori și să afișeze o pictogramă cu o bandeletă de testare care clipește intermitent. În interval de 60 de secunde, aplicați o cantitate suplimentară de sânge la bandeleta de testare, astfel încât proba să devină suficientă pentru măsurarea glicemiei. După ce veți adăuga suficient sânge, glucometrul va face măsurătoarea automat, ca de obicei.

Setările glucometrului nu pot fi modificate din glucometru cât timp acesta este conectat la aplicație. Pentru a modifica setările din glucometru:

 1. Derulați la simbolul „Setăriˮ de pe glucometrul CONTOUR®PLUS ONE și apăsați OK. Astfel glucometrul se va deconecta automat de la dispozitivul mobil

Sau

 1. Opriți glucometrul CONTOUR®PLUS ONE și îndepărtați-vă de dispozitivul mobil pentru a vă deconecta de la aplicație, apoi porniți glucometrul și accesați Setări pentru a efectua eventualele modificări

Aceste simboluri sunt indicatoare de masă. Indicatoarele de masă îi permit glucometrului să compare valorile măsurate ale glicemiei cu intervalele-țintă asociate, astfel încât funcția smartLIGHT® să poată indica dacă valoarea glicemiei este în interval, mai ridicată sau mai scăzută decât acesta.

Puteți selecta indicatorul corespunzător de pe glucometru de fiecare dată când măsurați valoarea glicemiei. Există trei versiuni ale simbolului cu măr:

Indicator de masă pentru „pe nemâncate”
Alegeți acest indicator dacă vă testați glicemia după o perioadă de circa 8 ore în care nu ați mâncat nimic

Indicatorul „înainte de masă”
Alegeți acest indicator dacă vă testați glicemia cu 1 oră sau mai puțin înainte de masă

Indicatorul „după masă”
Alegeți acest indicator dacă vă testați glicemia în interval de 2 ore după prima îmbucătură de la o masă

Configurarea aplicaţiei CONTOUR®DIABETES

Dacă este prima dată când utilizați glucometrul CONTOUR®PLUS ONE și aplicația CONTOUR®DIABETES, vă recomandăm să configurați mai întâi aplicația. Glucometrul se configurează rapid și ușor în timpul configurării aplicației, la prima utilizare.

Documentul de compatibilitate al dispozitivului este o listă de referință pe care figurează dispozitivele mobile care au fost verificate împreună cu aplicația CONTOUR®DIABETES. Pot exista și alte modele, sau dispozitive mobile care să funcționeze, dar care nu au fost testate încă de către Ascensia. Chiar dacă dispozitivul dumneavoastră nu se regăsește pe listă, ar putea fi posibil să descărcați aplicația și să vedeți dacă puteți cupla glucometrul la aplicație. Vă rugăm să țineți cont, că dacă dispozitivul dumneavoastră nu se regăsește pe listă, Ascensia nu poate garanta o funcționalitate perfectă, dispozitivul nefiind verificat, chiar dacă cuplarea se efectuează cu succes. Vă rugăm să ne vizitați din nou in viitor, pentru că noi aducem la zi lista cu dispozitive verificate în mod regulat.

Aplicația CONTOUR®DIABETES este compatibilă cu dispozitive Android care folosesc sisteme de operare Android versiunea 5.0 (Lollipop) sau mai noi, cu procesor ARM și funcție radio BLE. Aplicația este compatibilă cu dispozitive Apple care folosesc Apple iOS 8 sau mai noi, cu funcție radio BLE.

Dacă dispozitivul dumneavoastră nu indeplinește minimum de cerințe descrise mai sus, veți avea nevoie să aduceți la zi sistemul de operare. Dacă dispozitivul dumneavoastră nu suporta versiunea cerută a sistemului de operare, veți avea nevoie să vă înnoiți telefonul pentru a putea folosi aplicația CONTOUR®DIABETES.

Document de Compatibititate al Dispozitivului

Mai întâi, verificați dacă dispozitivul dvs. mobil  folosește sistemul de operare Apple iOS sau Android.

Pentru a descărca aplicația CONTOUR®DIABETES pe un dispozitiv Apple:

 1. Deschideți App Store de pe dispozitiv
 2. Căutați „Contour diabetesˮ
 3. Selectați aplicația „CONTOUR®DIABETESˮ din rezultatele căutării
 4. Atingeți „Get” (Descărcare) , apoi „Install” (Instalare). Este posibil să vi se solicite să completați datele contului dvs. iTunes. Atingeți „OKˮ când ați finalizat. Va începe procesul de descărcare
 5. Dacă sunteți încă în App Store, butonul „Instalareˮ va deveni un buton „Deschidereˮ. Puteți fie să atingeți acest buton pentru a deschide aplicația, fie să selectați pictograma aplicației din ecranul de pornire al dispozitivului dvs.

Pentru a descărca aplicația CONTOUR®DIABETES pe un dispozitiv Android:

 1. Deschideți Google Play Store de pe dispozitivul dvs.
 2. Căutați „Contour diabetesˮ
 3. Selectați aplicația „CONTOUR®DIABETESˮ din rezultatele căutării
 4. Atingeți „Instalareˮ. Va începe procesul de descărcare

După ce ați descărcat aplicația CONTOUR®DIABETES, țineți-o într-un loc ușor de accesat de pe dispozitivul dvs. mobil, de exemplu pe ecranul de pornire sau andocare.

Configurarea inițială a aplicației CONTOUR®DIABETES este simplă.

 1. Deschideți aplicația atingând pictograma CONTOUR® de pe dispozitivul dvs. mobil.
 2. Selectați țara din listă
 3. Selectați limba în care doriți să folosiți aplicația
 4. Atingeți „Confirmareˮ pentru a continua
 5. Apoi va trebui să citiți și să acceptați termenii și condițiile aplicației. Atingeți „Acceptˮ pentru a continua
 6. Veți vedea ecranul de Bun-venit al aplicației, cu trei opțiuni: „Prima utilizareˮ, „Turul aplicațieiˮ, „Autentificareˮ
 7. Atingeți „Prima utilizareˮ și urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a vă configura aplicația CONTOUR®DIABETES

Când începeți să utilizați glucometrul CONTOUR®PLUS ONE cu aplicația CONTOUR®DIABETES, va trebui să cuplați cele două dispozitive. Apoi, aplicația și glucometrul se vor conecta direct și se vor sincroniza prin tehnologia Bluetooth®. Setarea Bluetooth® de pe dispozitivul dvs. mobil și de pe glucometru va trebui să fie activată pentru cuplare de fiecare dată când vă măsurați glicemia, astfel ca aplicația să poată sincroniza măsurătoarea.

Puteți activa sau dezactiva o setare a glucometrului de pe glucometru utilizând acești pași.

 1. Opriți glucometrul și îndepărtați-vă de dispozitivul dvs. mobil.
 2. Porniți glucometrul.
 3. Derulați la Setări.
 4. Apăsați „OKˮ pe fiecare ecran până când găsiți setarea pe care o modificați.
 5. Folosiți săgețile sus și jos de pe inelul exterior pentru a modifica setarea. Apăsați „OKˮ

Cuplarea şi decuplarea glucometrelor cu aplicaţia CONTOUR®DIABETES

Cuplarea unui glucometru la aplicația CONTOUR®DIABETES:

 1. Asigurați-vă că setarea Bluetooth® de pe dispozitivul dvs. mobil este activată
 2. Accesați: Meniu Principal > Setări > Glucometrele Mele
 3. Atingeți '+ Cuplare glucometru' și urmați instrucțiunile
 4. Când glucometrul dvs. s-a cuplat cu succes, smartLIGHT® de pe glucometru va lumina albastru pentru câteva secunde
 5. Dupa ce glucometrul CONTOUR® s-a cuplat, se afișează ecranul Setări glucometru
 6. Opriți setările dacă este necesar, apoi atingeți 'Continuă' pentru a salva setările glucometrului

Da, puteți cupla mai multe glucometre CONTOUR®PLUS ONE cu aplicația CONTOUR®DIABETES, aceasta combină măsurătorile glicemiei de la glucometrele diferite. Pentru a realiza acest lucru, in aplicație mergeți la: Meniu principal > Setări glucometru > Glucometrele mele

 1. Atingeți "+" si urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a adăuga un alt glucometru
 2. După ce ați cuplat un glucometru, se afișeaza ecranul Setări glucometru. Aici schimbați orice setări aveți nevoie.
 3. Atingeți "Continuare" pentru a salva setările glucometrului.

Rețineți că doar un singur glucometru poate fi conectat la aplicație la un moment dat.

În aplicație accesați: Meniu Principal > Setări > Glucometrele Mele
Atingeți glucometrul pe care doriți să îl redenumiți și tastați noul nume deasupra

Decuplarea îndepărtează glucometrul din cont și împiedică glucometrul de a se conecta la aplicație și de a trimite date în ambele sensuri. Datele deja existente provenite de la glucometru rămân intacte în aplicație. Glucometrul decuplat poate fi cuplat din nou oricând la o dată ulterioară.

Dacă aveți nevoie să decuplați un glucometru de la aplicația CONTOUR®DIABETES, în aplicație accesați: Meniu Principal > Setări > Glucometrele Mele

 1. Atingeți glucometrul pe care doriți să îl decuplați
 2. În ecranul Setări glucometru, atingeți 'Decuplare glucometru' și 'Confirmare' când vi se solicită acest lucru

Sau

Accesați: Meniu Principal > Setări > Glucometrele Mele

 1. Glisați degetul spre stânga pe glucometrul pe care doriți să îl decuplați
 2. Atingeți butonul roșu 'Decuplare' și 'Confirmare' când vi se solicită acest lucru

Utilizarea aplicaţiei CONTOUR®DIABETES

Aspecte generale

Glucometrul trebuie să fie pornit și conectat la aplicație dacă doriți să modificați setările glucometrului din aceasta. Numai numele glucometrului și funcția de decuplare pot fi modificate din aplicație atunci când glucometrul nu este conectat.

Atingeți butonul „Meniuˮ, „Terminatˮ sau „X” pentru a reveni la ecranul anterior.

În majoritatea cazurilor, da. Aplicația salvează automat majoritatea elementelor și nu vă solicită întotdeauna să atingeți un buton „Salvareˮ.

Da. Glucometrul CONTOUR®PLUS ONE se va sincroniza cu aplicația CONTOUR®DIABETES de fiecare dată când glucometrul și dispozitivul mobil sunt apropiate unul de altul, atunci când setările Bluetooth® sunt activate. Dacă trebuie să vă măsuraţi glicemia şi nu aveţi la îndemână dispozitivul mobil, nu vă îngrijoraţi; glucometrul are suficientă memorie pentru a stoca până la 800 de măsurători ale glicemiei, astfel că va salva rezultatele măsurătorii până la următoarea sincronizare cu aplicaţia.

Vizualizarea şi interpretarea rezultatelor glicemiei

Culorile rezultatelor glicemiei din aplicaţia CONTOUR®DIABETES corespund culorilor funcţiei smartLIGHT® a glucometrului CONTOUR®PLUS ONE, pentru a indica modul în care rezultatul măsurătorii se raportează la intervalul-ţintă stabilit de dvs.

Verde = valoare în intervalul-ţintă
Galben = valoare peste intervalul-ţintă
Roşu = valoare sub intervalul-ţintă

Măsurătorile glicemiei care au fost sincronizate de pe glucometru nu pot fi șterse din aplicație; se pot șterge numai măsurătorile glicemiei completate manual.

Atingeți graficul mic pentru a vedea graficul extins sau, din „Măsurătorile mele” în cadrul aplicației, întoarceți dispozitivul mobil în poziție orizontală (peisaj).

Cercurile din grafic reprezintă măsurătorile glicemiei colectate automat din glucometru prin tehnologia Bluetooth®. Romburile reprezintă măsurătorile adăugate manual. Dacă doriți să vedeţi informaţiile detaliate pentru un anumit punct, atingeţi simbolul din grafic.

Modul Medii vă permite să vedeți mediile valorilor glicemiei pe o anumită perioadă; modul Standard afișează măsurătorile individuale ale glicemiei pe parcursul unei singure zile.

Pentru mai multe informații:

 1. Accesaţi: Meniu principal > Măsurătorile mele
 2. Întoarceți dispozitivul mobil în poziție orizontală sau atingeți graficul din partea de sus a ecranului Măsurătorile mele
 3. Atingeți butonul „i” din partea de sus a graficului extins

Pentru a modifica perioada de timp afişată în graficul extins:

 1. Atingeți butonul alb  din partea de sus a ecranului
 2. Selectați o perioadă de timp de 3 zile, 7 zile, 14 zile sau 30 de zile din lista Nr. zile

Adăugarea de informaţii suplimentare la măsurătorile glicemiei

 1. Găsiți măsurătoarea glicemiei în Măsurătorile mele și apăsați pe aceasta
 2. Când se deschide ecranul Editare , atingeţi pictogramele rotunde pentru a adăuga o Fotografie, o Activitate, o Masă, medicaţie sau pentru a scrie sau înregistra note
 3. Apăsați „Terminat” la sfârșit.
 1. Găsiți măsurătoarea glicemiei în Măsurătorile mele
 2. Atingeți zona din jurul orei măsurătorii pentru a deschide detaliile; atingeți din nou zona din jurul orei pentru a închide detaliile.

Măsurători manuale ale glicemiei

Pentru a adăuga o măsurătoare manuală a glicemiei, în aplicaţie, accesaţi:
Meniu principal > Măsurătorile mele

 1. Atingeți butonul „+” din colțul din dreapta sus al ecranului. Sistemul utilizează data și ora curente din dispozitivul dvs. mobil pentru noua măsurătoare
 2. Pentru a modifica data sau ora, atingeți butonul corespunzător și derulați la data sau ora dorită. Atingeți „Terminat” pentru a salva selecția
 3. Pentru a completa o valoare a glicemiei, atingeți butonul măsurătorii glicemiei necompletate, tastați numărul, apoi atingeți „Terminat”. Ecranul Indicator de masă este acum disponibil
 4. Aplicația preselectează un indicator de masă și un tip de masă pe baza orei măsurătorii. Atingeți „Salvare” pentru a confirma sau atingeți un alt indicator și/sau tip de masă. Notă: Puteți atinge din nou un indicator de masă sau un tip de masă pentru a le deselecta. Puteți atinge „Nu indica” dacă nu doriți să atașați un indicator de masă și o masă la această măsurătoare
 5. Atingeți „Salvare” când terminați marcarea meselor.
 6. Ecranul Editare se afișează ca să puteți adăuga detalii la măsurătoarea dvs., de exemplu o fotografie, o notă, o activitate, o masă sau medicație
 7. Atingeți „Terminat” pentru a salva măsurătoarea manuală.

Puteţi modifica măsurătorile glicemiei pe care le-aţi completat manual, dar nu şi pe cele sincronizate automat cu glucometrul.  

În acest scop, atingeţi măsurătoarea din Măsurătorile mele.

Aici puteţi adăuga detalii, de exemplu o fotografie, o activitate sau medicaţie. Cu ecranul Editare deschis, atingeți din nou măsurătoarea glicemiei pentru a adăuga un indicator de masă la aceasta.

 1. Identificaţi măsurătoarea manuală a glicemiei sau elementul listat în Măsurătorile mele
 2. Glisaţi cu degetul la stânga pe măsurătoare şi atingeţi butonul roşu „Ştergere” care apare

Reţineţi că puteţi modifica măsurătorile glicemiei pe care le-aţi completat manual, dar nu şi pe cele sincronizate automat de pe glucometru.

Indicatori de masă

Aceste simboluri sunt indicatori de masă. Indicatorii de masă îi permit glucometrului să compare valorile măsurate ale glicemiei cu intervalele-țintă asociate şi vă ajută să vedeţi modul în care diferitele mese vă influenţează glicemia. Puteţi selecta indicatorul corespunzător de pe glucometru sau aplicaţie de fiecare dată când vă măsuraţi glicemia. Există trei versiuni ale simbolului cu măr:

Indicator de masă pentru „pe nemâncate”
Alegeți acest indicator dacă vă testați glicemia după o perioadă de circa 8 ore în care nu ați mâncat nimic

Indicator de masă pentru  „înainte de masă”
Alegeți acest indicator dacă vă testați glicemia cu 1 oră sau mai puțin înainte de masă

Indicator de masă pentru  „după masă”
Alegeți acest indicator dacă vă testați glicemia în interval de 2 ore după prima îmbucătură de la o masă

Aplicația oferă intervalele de timp „Împărțiri ale zilei” pentru Mic dejun, Prânz, Cină și Peste noapte, pe care le puteți modifica pentru a se potrivi programului dvs. Pentru confortul dvs., aplicația preselectează un tip de masă pe baza momentului efectuării măsurătorii și a împărțirii zilei în care acest moment se încadrează.

Funcția Indicator de masă este mereu disponibilă în aplicație. Dacă opriți indicatorii de masă din glucometru, măsurătorile glicemiei pot fi marcate în aplicație doar ca Înainte de masă, După masă sau Pe nemâncate.

Dacă lăsați setarea ecranului de solicitare Indicator de masă pornită în aplicație, ecranul Indicator de masă se afișează automat de fiecare dată când se primește o măsurătoare a glicemiei de la glucometru.

 1. Deschideţi aplicaţia şi atingeţi măsurătoarea glicemiei în Măsurătorile mele.
 2. Când apare ecranul Editare, atingeți din nou măsurătoarea glicemiei pentru a deschide ecranul Indicator de masă. Puteți modifica sau adăuga un indicator de masă și un tip de masă din acest ecran

SAU

 1. Deschideţi aplicaţia şi atingeţi măsurătoarea glicemiei în Măsurătorile mele
 2. Când apare ecranul Editare, atingeți pictograma Masă și apoi atingeți „Indicator de masă”. Puteți modifica sau adăuga un indicator de masă și un tip de masă din acest ecran

Notă: Dacă modificați indicatorul de masă al unei măsurători a glicemiei, acesta va fi raportat la alt interval țintă, culoarea putându-se schimba pe baza acestei ținte noi.

 1. Găsiți măsurătoarea glicemiei în Măsurătorile mele și apăsați pe aceasta
 2. Când se deschide ecranul Editare, dacă nu ați marcat anterior niciodată măsurătoarea glicemiei, ecranul Indicator de masă se va deschide automat. Dacă ați marcat-o anterior, atingeți din nou măsurătoarea glicemiei sau utilizați butonul Indicator de masă din fila Masă pentru a adăuga sau a modifica indicatorul sau tipul de masă
  Notă: Puteți atinge din nou un indicator de masă sau un tip de masă pentru a le deselecta. Puteți atinge „Nu indica” dacă nu doriți să atașați un indicator de masă și o masă la această măsurătoare
 3. Atingeți „Salvare” când terminați marcarea meselor.
 4. Ecranul Editare se afișează ca să puteți adăuga detalii la măsurătoarea dvs., de exemplu o fotografie, o notă, o activitate, o masă sau medicație
 5. Atingeți „Terminat” pentru a salva măsurătoarea glicemiei.
 1. Accesaţi: Meniu principal > Setări > Preferințe aplicație
 2. Modificați setarea ecranului de solicitare Indicator de masă în poziția oprit.

smartALERTS

Puteţi opta să configuraţi înştiinţări în funcţie de oră, de o anumită valoare a glicemiei, sau ca să luaţi medicamente în funcţie de valoarea glicemiei. În plus, aveţi opţiunea de a configura o înştiinţare imediat ce măsurătoarea Înainte de masă se sincronizează cu aplicaţia.

Pentru a configura o înştiinţare, accesaţi:
Meniu principal > Setări > Înştiinţările mele

 1. Atingeţi „+” din colţul din dreapta sus al aplicaţiei
 2. Urmaţi instrucţiunile de pe ecran

Pentru a șterge o înștiințare unică de numărătoare inversă:

 1. Accesaţi: Meniu principal > Înștiințările mele
 2. Atingeți „X” din partea de jos a ecranului care arată timpul rămas al numărătorii inverse

Pentru a șterge o înștiințare recurentă:

 1. Accesaţi: Meniu principal > Înștiințările mele
 2. Glisați degetul spre stânga pe alertă și atingeți butonul roșu „Ștergere”

Pentru a dezactiva temporar o înștiințare:

 1. Accesaţi: Meniu principal > Înștiințările mele
 2. Atingeți butonul de comutare pentru a o opri; butonul va deveni alb

Planuri de Înștiințări de Testare și Tiparele

Puteți folosi funcția Planuri de Înștiințări de Testare pentru a stabili o serie de înștiințări pentru a vedea cum diverse activități din viața dumneavoastră vă afectează valorile glicemiei, sau înaintea unei vizite la medic. Pentru a seta Planuri de Înștiințări de Testare mergeți la: Meniu principal > Înștiințările mele.

 1. Atingeți “+”în colțul dreapta sus al ecranului
 2. Selectați un Plan de Înștiințări de Testare. Se deschide ecranul Planuri de Înștiințări de Testare astfel încât să puteți selecta un plan care se potrivește programului dumneavoastră.

Înștiințările pe care le-ați setat vor continua să apară în fiecare zi la aceeași oră. Puteți seta deasemenea o singură înștiințare de a vă testa după un rezultat “Înainte de masă”. Planurile de Înștiințări de Testare vă permit să setați o serie fixă de înștiințări într-o perioadă anume de timp. Acestea sunt configurate pentru a vă ajuta să gestionați un tipar în valorile glicemiilor dumneavoastră, sau să vă pregătiți pentru vizita la medicul dumneavoastră.

Aplicația CONTOUR DIABETES vă poate notifica dacă detectează anumite tendințe în valorile glicemiilor dumneavoastră. Acestea se numesc “tipare”.

De exemplu, aplicația poate detecta un tipar de glicemii ridicate la ora prânzului.

Funcția Tiparele mele vă permite:

 • Să vizualizați notificări de tendințe ale glicemiilor dumneavoastră
 • Să aflați despre posibilele cauze ale tiparelor dumneavoastră
 • Să folosiți înștiințări pentru a îmbunătăți un tipar
 • Să vă monitorizați progresul și să  observați cum se îmbunătățește tiparul în timp.

Puteți selecta unul sau mai multe tipuri de tipare din Tiparele mele de la Meniul principal. Aceasta informează aplicația că doriți sa fiți notificat când acest tip de tipar este detectat.

Pentru a schimba setările notificarilor unui tipar mergeți la:

Meniu principal > Tiparele mele

 1. Atingeți “Mai mult” în colțul dreapta sus
 2. Atingeți “Selectare Tipar”
 3. Selectați tiparele pe care doriți să le urmăriți prin comutare pe pornit sau oprit

Când valorile glicemiilor dumneavoastră îmbunătățesc un tipar asupra căruia lucrați într-o perioadă anumită de timp, tiparul este considerat “îmbunătățit”. Aplicația salvează tiparele “Îmbunătățite” în Tiparele mele > Istoric Tipare

Aplicația CONTOUR DIABETES are nevoie de a înregistra valori ale glicemiei timp cel puțin 14 zile pentru a detecta anumite tipare. Dacă vă testați regulat și marcați rezultatele cu mesele și Indicatori de masă, Tiparele mele detectează tipare mai ușor.

Puteți oricând să ieșiți dintr-un tipar și să îl mutați în istoricul tiparelor. Dacă primiți o notificare despre un tipar pe care nu doriți să îl urmăriți atingeți “Nu” când vi se solicită să setați o înștiințare și atingeți “Da” când apare pe ecranul tiparului opțiunea “Mutare în Istoric”.

Pentru a face asta din Meniul principal mergeți la: Meniu principal > Tiparele mele

 1. Atingeți tiparul
 2. Atingeți “Mutare în istoric”

Sincronizare oră și dată

Dacă aţi activat opţiunea de sincronizare automată a datei/orei în aplicaţia CONTOUR®DIABETES, aplicaţia va actualiza automat data şi ora glucometrului CONTOUR®PLUS ONE.

Dacă nu aţi activat această funcţie la configurarea iniţială a aplicaţiei, accesaţi: Meniu principal > Setări > Preferințe aplicație

Atingeți butonul de comutare „Sincronizare oră și dată” pentru a-l porni.

Trebuie să activaţi sincronizarea automată a datei şi a orei.

 1. În aplicaţie, accesaţi: Meniu principal > Setări > Preferințe aplicație
 2. Atingeţi butonul de comutare Sincronizare oră şi dată glucometru pentru a-l activa. De fiecare dată când glucometrul se conectează cu aplicaţia, ora şi data glucometrului se vor sincroniza automat cu aplicaţia
 1. Porniți glucometrul
 2. În aplicaţie, accesaţi: Meniu principal > Setări > Glucometrele mele și selectați glucometrul pe care doriți să îl sincronizați
 3. Atingeți „Sincronizare oră și dată”
 4. Atingeți „Sincronizează acum”

Dacă nu aveți sincronizarea automată a datei/orei pornită în zona de preferințe a aplicației CONTOUR®DIABETES, glucometrul nu se actualizează cu ora și data dispozitivului mobil; trebuie să efectuați o sincronizare manuală.

Pentru a seta sincronizarea automată a datei/orei între glucometru și dispozitivul mobil:

 1. Accesaţi: Meniu principal > Setări > Preferințe aplicație
 2. Porniți Sincronizare oră și dată glucometru

Rapoarte pentru cadrele medicale

Da. Funcția Profilul meu din aplicație vă permite să stocați datele de contact ale echipei dvs. medicale și programările dvs. Accesaţi:

Meniu principal > Profilul meu > Programări pentru a adăuga o programare, sau accesaţi: Meniu principal > Profilul meu > Echipă medicală

Puteţi trimite un raport rezumativ al măsurătorilor glicemiei din aplicaţie, cu condiţia să fi adăugat mai întâi fie o programare, fie un cadru medical.

 1. Accesaţi: Meniu principal > Profilul meu > Programări
 2. Atingeți o programare viitoare
 3. Atingeți „Trimitere raport glicemie”

Sau

 1. Accesaţi: Meniu principal > Profilul meu > Echipă medicală
 2. Atingeți „Trimitere raport glicemie”

Da, puteți exporta rezultatele glicemiilor dumneavoastră ca fișier CSV. Acest fișier este neformatat și conține date neprelucrate.

Pentru a face asta mergeți la: Meniu principal > Profilul meu > Rapoarte

 1. Atingeți “Trimitere Fișier de date brute (CSV)”
 2. Aceasta va deschide un nou email pe dispozitivul dumneavoastră mobil astfel încât să puteți trimite fișierul cui doriți.

Intervale-țintă

Da. Deşi este posibil ca intervalele-ţintă să fi fost confirmate pe glucometrul CONTOUR®PLUS ONE, le puteţi modifica din aplicaţia CONTOUR®DIABETES. Puteţi realiza acest lucru în orice moment, accesând:

Meniu principal > Setări > Intervale-țintă

De fiecare dată când conectați glucometrul la aplicație, acesta este actualizat cu intervalele țintă curente din aplicație, dacă acestea s-au modificat.

Trebuie să discutaţi cu medicul sau cu asistenta medicală înainte de a stabili sau a modifica intervalele-ţintă.

Da. Puteţi modifica în orice moment intervalele-ţintă din aplicaţie, accesând:
Meniu principal > Setări > Intervale-țintă
Puteți modifica limitele maximă și minimă ale intervalelor țintă pentru Înainte de masă (identic cu Pe nemâncate) și După masă (identic cu Total) glisând cursoarele în sus sau în jos. Puteți utiliza și butoanele „+” sau „–” pentru a crește sau a descrește o valoare.

Trebuie să discutaţi cu medicul sau cu asistenta medicală înainte de a stabili sau a modifica intervalele-ţintă.

În aplicaţie, accesaţi: Meniu principal > Setări > Intervale-țintă.

Cursorul pentru Ridicată critică are un contur galben. Aceasta este cea mai ridicată valoare a glicemiei pe care o puteți seta. Cursorul pentru Scăzută critică are un contur roșu. Aceasta este cea mai scăzută valoare pe care o puteți seta. Glisați cursoarele în sus sau în jos pentru a modifica valorile critice. De asemenea, puteți utiliza și butoanele „+” sau „–” pentru a crește sau a descrește o valoare.
Trebuie să discutaţi cu medicul sau asistenta medicală înainte de a stabili sau a modifica valoarea Ridicată critică sau Scăzută critică.

Probabil că nu ați sincronizat (conectat) glucometrul cu aplicația de la ultima modificare a țintelor în aplicație. Pentru a sincroniza glucometrul cu aplicaţia:

 1. Porniţi glucometrul și țineți-l în apropierea dispozitivului mobil
 2. Asiguraţi-vă că setarea Bluetooth® de pe dispozitivul mobil este activată

Ar trebui ca în acest moment aplicaţia CONTOUR®DIABETES să poată sincroniza datele cu glucometrul CONTOUR®PLUS ONE şi să actualizeze intervalele-ţintă.

Glucometrele dvs. pot avea intervale țintă diferite, dar acest lucru nu este recomandat. Glucometrele trebuie să rămână sincronizate cu intervalele țintă din aplicație. Glucometrele CONTOUR cuplate sunt actualizate cu cele mai recente ținte din aplicație la fiecare conectare la aplicație.

Imediat ce cuplați glucometrul CONTOUR®PLUS ONE la aplicația CONTOUR®DIABETES, puteți adăuga un indicator de masă la o măsurătoare a glicemiei. Deoarece fiecare indicator de masă este evaluat în raport cu un interval țintă asociat, noile intervale asociate cu fiecare indicator de masă vor deveni disponibile pentru a le putea vizualiza.

Intervalul țintă pe nemâncate este mereu același cu intervalul țintă „înainte de masă”, care poate fi modificat în aplicație. Glucometrul afișează o țintă separată pentru „pe nemâncate” deoarece are un indicator de masă pentru „pe nemâncate” atașat la aceasta.

Contul dvs. CONTOURCLOUD

Când deschideţi prima dată aplicaţia CONTOUR®DIABETES, vi se va cere să vă creaţi un cont CONTOURCLOUD. Prin crearea unui cont, vă asiguraţi că datele dvs. personale beneficiază de o copie de rezervă, păstrată în condiţii sigure, şi le puteţi accesa de pe oricare dintre dispozitivele dvs. mobile compatibile.

Pentru a vă crea un cont la configurarea iniţială a aplicaţiei, este suficient să urmaţi instrucţiunile de pe ecran.

 1. Când vi se solicită CONTOURCLOUD ID, completați adresa dvs. de e-mail. Utilizați o adresă de e-mail personală pe care o consultați frecvent
 2. Apoi va trebui să răspundeţi la mai multe întrebări, care servesc la generarea secţiunii Despre mine. (Secţiunea Despre mine poate fi modificată după crearea contului şi se găseşte în Profilul meu, în secţiunea Meniu a aplicaţiei.)
 3. Confirmaţi contul, făcând clic pe link-ul primit prin e-mail de la CONTOUR® Diabetes Solutions.
 4. Atingeţi „Continuare” de pe ecranul aplicaţiei.

Dacă până acum aţi utilizat aplicaţia CONTOUR®DIABETES în modul Vizitator, iar acum vreţi să vă creaţi un cont:

 1. Accesaţi: Setări > Creare cont
 2. Urmaţi instrucţiunile de pe ecran
 3. Confirmaţi contul, făcând clic pe link-ul primit prin e-mail de la CONTOUR® Diabetes Solutions.
 4. Atingeţi „Continuare” de pe ecranul aplicaţiei.

Nu. Este mai bine să rămâneți autentificat în contul aplicației chiar dacă închideți aplicația. Când rămâneți autentificat în aplicație pe unul sau mai multe dispozitive mobile, se realizează regulat copii de rezervă ale informațiilor dvs. și toate funcțiile aplicației vă stau la dispoziție.

 1. Accesaţi: Accesați Meniu principal > Setări > Setări cont.
 2. Atingeți adresa de e-mail pentru a o modifica.

Crearea unui cont CONTOURCLOUD vă va ajuta să valorificaţi la maximum funcționalitățile glucometrului dvs. CONTOUR®PLUS ONE, utilizând toate posibilitățile oferite de aplicaţie. De asemenea, crearea unui cont îi va permite aplicaţiei să stocheze măsurătorile glicemiei în CONTOURCLOUD, astfel încât să puteţi vedea datele de la cel mult patru glucometre pe mai multe dispozitive mobile. Urmaţi instrucţiunile afişate pe ecran când deschideţi aplicaţia, pentru a configura un cont.  Pentru această operaţiune, dispozitivul dvs. mobil trebuie să fie conectat la internet.

Dacă aţi configurat un cont CONTOURCLOUD, datele dvs. din aplicaţie sunt salvate automat şi în CONTOURCLOUD, cu regularitate, atunci când dispozitivul este conectat la internet. Dacă vă autentificați în aplicație ca vizitator, datele dvs. nu sunt salvate și nu beneficiază de copii de rezervă în cloud.

Niciuna dintre datele care pot fi identificate ca fiind ale dvs. nu va fi partajată cu nicio persoană fizică sau juridică, în afară de cazul în care dvs. optaţi ca datele să fie partajate cu cineva, de exemplu cu medicul, asistenta medicală sau îngrijitorul dvs. Puteţi consulta politica noastră de confidenţialitate aici.

Rezolvarea problemelor

Glucometrul și aplicația trebuie să se afle la mică distanță una de cealaltă pentru a rămâne conectate. Încercaţi să apropiaţi glucometrul de dispozitivul mobil.

Dacă glucometrul CONTOUR®PLUS ONE nu se conectează la aplicaţia CONTOUR®DIABETES, verificaţi dacă:

 • glucometrul este pornit
 • aţi cuplat glucometrul cu aplicaţia de pe dispozitivul dvs. mobil
 • setările Bluetooth® ale glucometrului şi dispozitivului mobil sunt activate
 • glucometrul se află în apropierea dispozitivului mobil

Există cel puțin două motive posibile pentru acest mesaj de eroare:

 1. Nu sunteți conectat la internet. Verificați conexiunea la internet și asigurați-vă că funcția Date mobile este pornită în setările dispozitivului mobil (notă: este posibil să se aplice tarife pentru traficul de internet/date).
 2. Administratorul rețelei dvs. a setat restricții de tip proxy sau paravan de protecție în rețeaua dvs.
  • Adresați-vă administratorului de rețea pentru a permite conectarea la serverele CONTOURONE  de pe dispozitivul dvs. mobil.
  • Luați în considerare încercarea altei conexiuni la internet, de exemplu trecerea la datele mobile sau conectarea de la domiciliu. Notă: este posibil să se aplice tarife pentru traficul de internet/date.)

Da, meniul aplicaţiei include o secţiune de Ajutor. Accesați-o din: Meniu principal > Ajutor

Din ecranul Ajutor, puteţi căuta subiecte în funcţie de cuvinte cheie sau puteţi parcurge categoriile de asistenţă afişate.

Dacă aveţi nevoie de ajutor suplimentar, contactaţi Serviciul Clienţi, apelând numărul de telefon de pe spatele glucometrului, sau utilizați acest formular. De asemenea, puteţi accesa acest link prin intermediul secţiunii de asistenţă din aplicaţie.

Nu aţi găsit răspunsul?
Dacă nu v-am răspuns la întrebare, vă rugăm să ne contactaţi

Ascensia, sigla Ascensia Diabetes Care, Contour, Microlet, Glucofacts, sigla No Coding și Second-Chance sunt mărci comerciale și/sau mărci comerciale înregistrate ale Ascensia Diabetes Care Holdings AG.

Apple și sigla Apple sunt mărci comerciale ale Apple Inc., înregistrate în S.U.A. și în alte țări.  App Store este o marcă de servicii a Apple Inc. Google Play și sigla Google Play sunt mărci comerciale ale Google Inc. Marca verbală şi siglele Bluetooth® sunt mărci comerciale înregistrate deţinute de Bluetooth SIG, Inc., iar orice utilizare a acestor mărci de către Ascensia Diabetes Care este licenţiată.  Toate celelalte mărci comerciale sunt proprietatea respectivilor lor deținători.

© Copyright 2021 Ascensia Diabetes Care Holdings AG. Toate drepturile rezervate.

Data elaborării: iulie 2016.   Cod: G.DC.07.2016.46721