Nu e întotdeauna uşor să vă gestionaţi diabetul, să ţineţi evidenţa tuturor rezultatelor glicemiei şi să înţelegeţi modul în care activităţile dvs. influenţează aceste rezultate. Nu ar fi grozav dacă aţi elimina unele dintre dificultăţile gestionării diabetului, utilizând un sistem care vă ajută să înţelegeţi modul în care activităţile cotidiene vă influenţează glicemia?
Acum este momentul. Glucometrul inteligent CONTOUR®PLUS ONE şi aplicaţia CONTOUR®DIABETES se conectează perfect pentru a vă oferi această posibilitate.
Aflaţi mai multe informaţii despre diabetul dvs.
Dacă aveţi o întrebare privind modul de utilizare a glucometrului CONTOUR®PLUS ONE sau a aplicaţiei CONTOUR®DIABETS, vă rugăm să căutaţi în lista de întrebări frecvente de mai jos. Dacă aveţi o întrebare la care nu găsiţi răspunsul aici sau în altă secţiune a site-ului nostru web, contactaţi-ne fără ezitare.
Vă puteţi configura glucometrul CONTOUR®PLUS ONE în două moduri: fie chiar pe glucometru, fie utilizând aplicaţia CONTOUR®DIABETES.
Pentru instrucţiuni privind configurarea iniţială de pe glucometru, consultaţi Ghidul de utilizare, furnizat împreună cu glucometrul.
Pentru a vă configura glucometrul din aplicaţie, descărcaţi aplicaţia CONTOUR®DIABETES, deschideţi aplicaţia, atingeţi „Începere ” şi urmaţi instrucţiunile. Această operaţiune va configura în acelaşi timp glucometrul şi aplicaţia.
Puteţi porni glucometrul prin oricare dintre aceste metode:
sau
Glucometrul CONTOUR®PLUS ONE trebuie folosit întotdeauna cu bandeletele de testare CONTOUR™PLUS. Acestea au fost concepute special pentru a fi utilizate cu glucometrul.
Veţi primi un flacon cu bandelete de testare CONTOUR™PLUS împreună cu glucometrul şi puteţi achiziţiona ulterior alte flacoane de la farmacie. Nu utilizaţi niciodată alte mărci de bandelete de testare cu glucometrul CONTOUR®PLUS ONE.
Funcţia smartLIGHT® a glucometrului CONTOUR®PLUS ONE vă prezintă instantaneu rezultatele glicemiei. Identifică imediat dacă rezultatele sunt în intervalul-ţintă, mai ridicate sau mai scăzute decât acesta, pentru a vă ajuta să luaţi decizii. Această funcţie poate fi dezactivată, dacă preferaţi să nu o utilizaţi.
Verde = în intervalul-ţintă
Galben = valoare peste intervalul-ţintă
Roşu = valoare sub intervalul-ţintă
Recoltarea Second-Chance® (a doua şansă) este altă funcţie utilă a glucometrului CONTOUR®PLUS ONE. Dacă prima probă este insuficientă pentru măsurarea glicemiei, funcţia Second-Chance® vă permite să aplicaţi mai mult sânge la aceeaşi bandeletă, în loc să folosiţi o bandeletă nouă. Vă poate ajuta:
Funcția de recoltare Second-Chance® va face ca glucometrul CONTOUR®PLUS ONE să emită un semnal sonor de două ori și să afișeze o pictogramă cu o bandeletă de testare care clipește intermitent. În interval de 60 de secunde, aplicați o cantitate suplimentară de sânge la bandeleta de testare, astfel încât proba să devină suficientă pentru măsurarea glicemiei. După ce veți adăuga suficient sânge, glucometrul va face măsurătoarea automat, ca de obicei.
Setările glucometrului nu pot fi modificate din glucometru cât timp acesta este conectat la aplicație. Pentru a modifica setările din glucometru:
Sau
Aceste simboluri sunt indicatoare de masă. Indicatoarele de masă îi permit glucometrului să compare valorile măsurate ale glicemiei cu intervalele-țintă asociate, astfel încât funcția smartLIGHT® să poată indica dacă valoarea glicemiei este în interval, mai ridicată sau mai scăzută decât acesta.
Puteți selecta indicatorul corespunzător de pe glucometru de fiecare dată când măsurați valoarea glicemiei. Există trei versiuni ale simbolului cu măr:
Indicator de masă pentru „pe nemâncate”
Alegeți acest indicator dacă vă testați glicemia după o perioadă de circa 8 ore în care nu ați mâncat nimic
Indicatorul „înainte de masă”
Alegeți acest indicator dacă vă testați glicemia cu 1 oră sau mai puțin înainte de masă
Indicatorul „după masă”
Alegeți acest indicator dacă vă testați glicemia în interval de 2 ore după prima îmbucătură de la o masă
Dacă este prima dată când utilizați glucometrul CONTOUR®PLUS ONE și aplicația CONTOUR®DIABETES, vă recomandăm să configurați mai întâi aplicația. Glucometrul se configurează rapid și ușor în timpul configurării aplicației, la prima utilizare.
Vă rugăm consultați documentul de compatibilitate al dispozitivului, sau sunați la relații cu clienții pentru mai multe informații.
Documentul de compatibilitate al dispozitivului este o listă de referință pe care figurează dispozitivele mobile care au fost verificate împreună cu aplicația CONTOUR®DIABETES. Pot exista și alte modele, sau dispozitive mobile care să funcționeze, dar care nu au fost testate încă de către Ascensia. Chiar dacă dispozitivul dumneavoastră nu se regăsește pe listă, ar putea fi posibil să descărcați aplicația și să vedeți dacă puteți cupla glucometrul la aplicație. Vă rugăm să țineți cont, că dacă dispozitivul dumneavoastră nu se regăsește pe listă, Ascensia nu poate garanta o funcționalitate perfectă, dispozitivul nefiind verificat, chiar dacă cuplarea se efectuează cu succes. Vă rugăm să ne vizitați din nou in viitor, pentru că noi aducem la zi lista cu dispozitive verificate în mod regulat.
Aplicația CONTOUR®DIABETES este compatibilă cu dispozitive Android care folosesc sisteme de operare Android versiunea 5.0 (Lollipop) sau mai noi, cu procesor ARM și funcție radio BLE. Aplicația este compatibilă cu dispozitive Apple care folosesc Apple iOS 8 sau mai noi, cu funcție radio BLE.
Dacă dispozitivul dumneavoastră nu indeplinește minimum de cerințe descrise mai sus, veți avea nevoie să aduceți la zi sistemul de operare. Dacă dispozitivul dumneavoastră nu suporta versiunea cerută a sistemului de operare, veți avea nevoie să vă înnoiți telefonul pentru a putea folosi aplicația CONTOUR®DIABETES.
Mai întâi, verificați dacă dispozitivul dvs. mobil folosește sistemul de operare Apple iOS sau Android.
Pentru a descărca aplicația CONTOUR®DIABETES pe un dispozitiv Apple:
Pentru a descărca aplicația CONTOUR®DIABETES pe un dispozitiv Android:
După ce ați descărcat aplicația CONTOUR®DIABETES, țineți-o într-un loc ușor de accesat de pe dispozitivul dvs. mobil, de exemplu pe ecranul de pornire sau andocare.
Configurarea inițială a aplicației CONTOUR®DIABETES este simplă.
Când începeți să utilizați glucometrul CONTOUR®PLUS ONE cu aplicația CONTOUR®DIABETES, va trebui să cuplați cele două dispozitive. Apoi, aplicația și glucometrul se vor conecta direct și se vor sincroniza prin tehnologia Bluetooth®. Setarea Bluetooth® de pe dispozitivul dvs. mobil și de pe glucometru va trebui să fie activată pentru cuplare de fiecare dată când vă măsurați glicemia, astfel ca aplicația să poată sincroniza măsurătoarea.
Puteți activa sau dezactiva o setare a glucometrului de pe glucometru utilizând acești pași.
Cuplarea unui glucometru la aplicația CONTOUR®DIABETES:
Da, puteți cupla mai multe glucometre CONTOUR®PLUS ONE cu aplicația CONTOUR®DIABETES, aceasta combină măsurătorile glicemiei de la glucometrele diferite. Pentru a realiza acest lucru, in aplicație mergeți la: Meniu principal > Setări glucometru > Glucometrele mele
Rețineți că doar un singur glucometru poate fi conectat la aplicație la un moment dat.
În aplicație accesați: Meniu Principal > Setări > Glucometrele Mele
Atingeți glucometrul pe care doriți să îl redenumiți și tastați noul nume deasupra
Decuplarea îndepărtează glucometrul din cont și împiedică glucometrul de a se conecta la aplicație și de a trimite date în ambele sensuri. Datele deja existente provenite de la glucometru rămân intacte în aplicație. Glucometrul decuplat poate fi cuplat din nou oricând la o dată ulterioară.
Dacă aveți nevoie să decuplați un glucometru de la aplicația CONTOUR®DIABETES, în aplicație accesați: Meniu Principal > Setări > Glucometrele Mele
Sau
Accesați: Meniu Principal > Setări > Glucometrele Mele
Glucometrul trebuie să fie pornit și conectat la aplicație dacă doriți să modificați setările glucometrului din aceasta. Numai numele glucometrului și funcția de decuplare pot fi modificate din aplicație atunci când glucometrul nu este conectat.
Atingeți butonul „Meniuˮ, „Terminatˮ sau „X” pentru a reveni la ecranul anterior.
În majoritatea cazurilor, da. Aplicația salvează automat majoritatea elementelor și nu vă solicită întotdeauna să atingeți un buton „Salvareˮ.
Da. Glucometrul CONTOUR®PLUS ONE se va sincroniza cu aplicația CONTOUR®DIABETES de fiecare dată când glucometrul și dispozitivul mobil sunt apropiate unul de altul, atunci când setările Bluetooth® sunt activate. Dacă trebuie să vă măsuraţi glicemia şi nu aveţi la îndemână dispozitivul mobil, nu vă îngrijoraţi; glucometrul are suficientă memorie pentru a stoca până la 800 de măsurători ale glicemiei, astfel că va salva rezultatele măsurătorii până la următoarea sincronizare cu aplicaţia.
Culorile rezultatelor glicemiei din aplicaţia CONTOUR®DIABETES corespund culorilor funcţiei smartLIGHT® a glucometrului CONTOUR®PLUS ONE, pentru a indica modul în care rezultatul măsurătorii se raportează la intervalul-ţintă stabilit de dvs.
Verde = valoare în intervalul-ţintă
Galben = valoare peste intervalul-ţintă
Roşu = valoare sub intervalul-ţintă
Măsurătorile glicemiei care au fost sincronizate de pe glucometru nu pot fi șterse din aplicație; se pot șterge numai măsurătorile glicemiei completate manual.
Atingeți graficul mic pentru a vedea graficul extins sau, din „Măsurătorile mele” în cadrul aplicației, întoarceți dispozitivul mobil în poziție orizontală (peisaj).
Cercurile din grafic reprezintă măsurătorile glicemiei colectate automat din glucometru prin tehnologia Bluetooth®. Romburile reprezintă măsurătorile adăugate manual. Dacă doriți să vedeţi informaţiile detaliate pentru un anumit punct, atingeţi simbolul din grafic.
Modul Medii vă permite să vedeți mediile valorilor glicemiei pe o anumită perioadă; modul Standard afișează măsurătorile individuale ale glicemiei pe parcursul unei singure zile.
Pentru mai multe informații:
Pentru a modifica perioada de timp afişată în graficul extins:
Pentru a adăuga o măsurătoare manuală a glicemiei, în aplicaţie, accesaţi:
Meniu principal > Măsurătorile mele
Puteţi modifica măsurătorile glicemiei pe care le-aţi completat manual, dar nu şi pe cele sincronizate automat cu glucometrul.
În acest scop, atingeţi măsurătoarea din Măsurătorile mele.
Aici puteţi adăuga detalii, de exemplu o fotografie, o activitate sau medicaţie. Cu ecranul Editare deschis, atingeți din nou măsurătoarea glicemiei pentru a adăuga un indicator de masă la aceasta.
Reţineţi că puteţi modifica măsurătorile glicemiei pe care le-aţi completat manual, dar nu şi pe cele sincronizate automat de pe glucometru.
Aceste simboluri sunt indicatori de masă. Indicatorii de masă îi permit glucometrului să compare valorile măsurate ale glicemiei cu intervalele-țintă asociate şi vă ajută să vedeţi modul în care diferitele mese vă influenţează glicemia. Puteţi selecta indicatorul corespunzător de pe glucometru sau aplicaţie de fiecare dată când vă măsuraţi glicemia. Există trei versiuni ale simbolului cu măr:
Indicator de masă pentru „pe nemâncate”
Alegeți acest indicator dacă vă testați glicemia după o perioadă de circa 8 ore în care nu ați mâncat nimic
Indicator de masă pentru „înainte de masă”
Alegeți acest indicator dacă vă testați glicemia cu 1 oră sau mai puțin înainte de masă
Indicator de masă pentru „după masă”
Alegeți acest indicator dacă vă testați glicemia în interval de 2 ore după prima îmbucătură de la o masă
Aplicația oferă intervalele de timp „Împărțiri ale zilei” pentru Mic dejun, Prânz, Cină și Peste noapte, pe care le puteți modifica pentru a se potrivi programului dvs. Pentru confortul dvs., aplicația preselectează un tip de masă pe baza momentului efectuării măsurătorii și a împărțirii zilei în care acest moment se încadrează.
Funcția Indicator de masă este mereu disponibilă în aplicație. Dacă opriți indicatorii de masă din glucometru, măsurătorile glicemiei pot fi marcate în aplicație doar ca Înainte de masă, După masă sau Pe nemâncate.
Dacă lăsați setarea ecranului de solicitare Indicator de masă pornită în aplicație, ecranul Indicator de masă se afișează automat de fiecare dată când se primește o măsurătoare a glicemiei de la glucometru.
SAU
Notă: Dacă modificați indicatorul de masă al unei măsurători a glicemiei, acesta va fi raportat la alt interval țintă, culoarea putându-se schimba pe baza acestei ținte noi.
Puteţi opta să configuraţi înştiinţări în funcţie de oră, de o anumită valoare a glicemiei, sau ca să luaţi medicamente în funcţie de valoarea glicemiei. În plus, aveţi opţiunea de a configura o înştiinţare imediat ce măsurătoarea Înainte de masă se sincronizează cu aplicaţia.
Pentru a configura o înştiinţare, accesaţi:
Meniu principal > Setări > Înştiinţările mele
Pentru a șterge o înștiințare unică de numărătoare inversă:
Pentru a șterge o înștiințare recurentă:
Pentru a dezactiva temporar o înștiințare:
Puteți folosi funcția Planuri de Înștiințări de Testare pentru a stabili o serie de înștiințări pentru a vedea cum diverse activități din viața dumneavoastră vă afectează valorile glicemiei, sau înaintea unei vizite la medic. Pentru a seta Planuri de Înștiințări de Testare mergeți la: Meniu principal > Înștiințările mele.
Înștiințările pe care le-ați setat vor continua să apară în fiecare zi la aceeași oră. Puteți seta deasemenea o singură înștiințare de a vă testa după un rezultat “Înainte de masă”. Planurile de Înștiințări de Testare vă permit să setați o serie fixă de înștiințări într-o perioadă anume de timp. Acestea sunt configurate pentru a vă ajuta să gestionați un tipar în valorile glicemiilor dumneavoastră, sau să vă pregătiți pentru vizita la medicul dumneavoastră.
Aplicația CONTOUR DIABETES vă poate notifica dacă detectează anumite tendințe în valorile glicemiilor dumneavoastră. Acestea se numesc “tipare”.
De exemplu, aplicația poate detecta un tipar de glicemii ridicate la ora prânzului.
Funcția Tiparele mele vă permite:
Puteți selecta unul sau mai multe tipuri de tipare din Tiparele mele de la Meniul principal. Aceasta informează aplicația că doriți sa fiți notificat când acest tip de tipar este detectat.
Pentru a schimba setările notificarilor unui tipar mergeți la:
Meniu principal > Tiparele mele
Când valorile glicemiilor dumneavoastră îmbunătățesc un tipar asupra căruia lucrați într-o perioadă anumită de timp, tiparul este considerat “îmbunătățit”. Aplicația salvează tiparele “Îmbunătățite” în Tiparele mele > Istoric Tipare
Aplicația CONTOUR DIABETES are nevoie de a înregistra valori ale glicemiei timp cel puțin 14 zile pentru a detecta anumite tipare. Dacă vă testați regulat și marcați rezultatele cu mesele și Indicatori de masă, Tiparele mele detectează tipare mai ușor.
Puteți oricând să ieșiți dintr-un tipar și să îl mutați în istoricul tiparelor. Dacă primiți o notificare despre un tipar pe care nu doriți să îl urmăriți atingeți “Nu” când vi se solicită să setați o înștiințare și atingeți “Da” când apare pe ecranul tiparului opțiunea “Mutare în Istoric”.
Pentru a face asta din Meniul principal mergeți la: Meniu principal > Tiparele mele
Dacă aţi activat opţiunea de sincronizare automată a datei/orei în aplicaţia CONTOUR®DIABETES, aplicaţia va actualiza automat data şi ora glucometrului CONTOUR®PLUS ONE.
Dacă nu aţi activat această funcţie la configurarea iniţială a aplicaţiei, accesaţi: Meniu principal > Setări > Preferințe aplicație
Atingeți butonul de comutare „Sincronizare oră și dată” pentru a-l porni.
Trebuie să activaţi sincronizarea automată a datei şi a orei.
Dacă nu aveți sincronizarea automată a datei/orei pornită în zona de preferințe a aplicației CONTOUR®DIABETES, glucometrul nu se actualizează cu ora și data dispozitivului mobil; trebuie să efectuați o sincronizare manuală.
Pentru a seta sincronizarea automată a datei/orei între glucometru și dispozitivul mobil:
Da. Funcția Profilul meu din aplicație vă permite să stocați datele de contact ale echipei dvs. medicale și programările dvs. Accesaţi:
Meniu principal > Profilul meu > Programări pentru a adăuga o programare, sau accesaţi: Meniu principal > Profilul meu > Echipă medicală
Puteţi trimite un raport rezumativ al măsurătorilor glicemiei din aplicaţie, cu condiţia să fi adăugat mai întâi fie o programare, fie un cadru medical.
Sau
Da, puteți exporta rezultatele glicemiilor dumneavoastră ca fișier CSV. Acest fișier este neformatat și conține date neprelucrate.
Pentru a face asta mergeți la: Meniu principal > Profilul meu > Rapoarte
Da. Deşi este posibil ca intervalele-ţintă să fi fost confirmate pe glucometrul CONTOUR®PLUS ONE, le puteţi modifica din aplicaţia CONTOUR®DIABETES. Puteţi realiza acest lucru în orice moment, accesând:
Meniu principal > Setări > Intervale-țintă
De fiecare dată când conectați glucometrul la aplicație, acesta este actualizat cu intervalele țintă curente din aplicație, dacă acestea s-au modificat.
Trebuie să discutaţi cu medicul sau cu asistenta medicală înainte de a stabili sau a modifica intervalele-ţintă.
Da. Puteţi modifica în orice moment intervalele-ţintă din aplicaţie, accesând:
Meniu principal > Setări > Intervale-țintă
Puteți modifica limitele maximă și minimă ale intervalelor țintă pentru Înainte de masă (identic cu Pe nemâncate) și După masă (identic cu Total) glisând cursoarele în sus sau în jos. Puteți utiliza și butoanele „+” sau „–” pentru a crește sau a descrește o valoare.
Trebuie să discutaţi cu medicul sau cu asistenta medicală înainte de a stabili sau a modifica intervalele-ţintă.
În aplicaţie, accesaţi: Meniu principal > Setări > Intervale-țintă.
Cursorul pentru Ridicată critică are un contur galben. Aceasta este cea mai ridicată valoare a glicemiei pe care o puteți seta. Cursorul pentru Scăzută critică are un contur roșu. Aceasta este cea mai scăzută valoare pe care o puteți seta. Glisați cursoarele în sus sau în jos pentru a modifica valorile critice. De asemenea, puteți utiliza și butoanele „+” sau „–” pentru a crește sau a descrește o valoare.
Trebuie să discutaţi cu medicul sau asistenta medicală înainte de a stabili sau a modifica valoarea Ridicată critică sau Scăzută critică.
Probabil că nu ați sincronizat (conectat) glucometrul cu aplicația de la ultima modificare a țintelor în aplicație. Pentru a sincroniza glucometrul cu aplicaţia:
Ar trebui ca în acest moment aplicaţia CONTOUR®DIABETES să poată sincroniza datele cu glucometrul CONTOUR®PLUS ONE şi să actualizeze intervalele-ţintă.
Glucometrele dvs. pot avea intervale țintă diferite, dar acest lucru nu este recomandat. Glucometrele trebuie să rămână sincronizate cu intervalele țintă din aplicație. Glucometrele CONTOUR™ cuplate sunt actualizate cu cele mai recente ținte din aplicație la fiecare conectare la aplicație.
Imediat ce cuplați glucometrul CONTOUR®PLUS ONE la aplicația CONTOUR®DIABETES, puteți adăuga un indicator de masă la o măsurătoare a glicemiei. Deoarece fiecare indicator de masă este evaluat în raport cu un interval țintă asociat, noile intervale asociate cu fiecare indicator de masă vor deveni disponibile pentru a le putea vizualiza.
Intervalul țintă pe nemâncate este mereu același cu intervalul țintă „înainte de masă”, care poate fi modificat în aplicație. Glucometrul afișează o țintă separată pentru „pe nemâncate” deoarece are un indicator de masă pentru „pe nemâncate” atașat la aceasta.
Când deschideţi prima dată aplicaţia CONTOUR®DIABETES, vi se va cere să vă creaţi un cont CONTOUR™CLOUD. Prin crearea unui cont, vă asiguraţi că datele dvs. personale beneficiază de o copie de rezervă, păstrată în condiţii sigure, şi le puteţi accesa de pe oricare dintre dispozitivele dvs. mobile compatibile.
Pentru a vă crea un cont la configurarea iniţială a aplicaţiei, este suficient să urmaţi instrucţiunile de pe ecran.
Dacă până acum aţi utilizat aplicaţia CONTOUR®DIABETES în modul Vizitator, iar acum vreţi să vă creaţi un cont:
Nu. Este mai bine să rămâneți autentificat în contul aplicației chiar dacă închideți aplicația. Când rămâneți autentificat în aplicație pe unul sau mai multe dispozitive mobile, se realizează regulat copii de rezervă ale informațiilor dvs. și toate funcțiile aplicației vă stau la dispoziție.
Crearea unui cont CONTOUR™CLOUD vă va ajuta să valorificaţi la maximum funcționalitățile glucometrului dvs. CONTOUR®PLUS ONE, utilizând toate posibilitățile oferite de aplicaţie. De asemenea, crearea unui cont îi va permite aplicaţiei să stocheze măsurătorile glicemiei în CONTOUR™CLOUD, astfel încât să puteţi vedea datele de la cel mult patru glucometre pe mai multe dispozitive mobile. Urmaţi instrucţiunile afişate pe ecran când deschideţi aplicaţia, pentru a configura un cont. Pentru această operaţiune, dispozitivul dvs. mobil trebuie să fie conectat la internet.
Dacă aţi configurat un cont CONTOUR™CLOUD, datele dvs. din aplicaţie sunt salvate automat şi în CONTOUR™CLOUD, cu regularitate, atunci când dispozitivul este conectat la internet. Dacă vă autentificați în aplicație ca vizitator, datele dvs. nu sunt salvate și nu beneficiază de copii de rezervă în cloud.
Niciuna dintre datele care pot fi identificate ca fiind ale dvs. nu va fi partajată cu nicio persoană fizică sau juridică, în afară de cazul în care dvs. optaţi ca datele să fie partajate cu cineva, de exemplu cu medicul, asistenta medicală sau îngrijitorul dvs. Puteţi consulta politica noastră de confidenţialitate aici.
Glucometrul și aplicația trebuie să se afle la mică distanță una de cealaltă pentru a rămâne conectate. Încercaţi să apropiaţi glucometrul de dispozitivul mobil.
Dacă glucometrul CONTOUR®PLUS ONE nu se conectează la aplicaţia CONTOUR®DIABETES, verificaţi dacă:
Există cel puțin două motive posibile pentru acest mesaj de eroare:
Da, meniul aplicaţiei include o secţiune de Ajutor. Accesați-o din: Meniu principal > Ajutor
Din ecranul Ajutor, puteţi căuta subiecte în funcţie de cuvinte cheie sau puteţi parcurge categoriile de asistenţă afişate.
Dacă aveţi nevoie de ajutor suplimentar, contactaţi Serviciul Clienţi, apelând numărul de telefon de pe spatele glucometrului, sau utilizați acest formular. De asemenea, puteţi accesa acest link prin intermediul secţiunii de asistenţă din aplicaţie.
Nu aţi găsit răspunsul?
Dacă nu v-am răspuns la întrebare, vă rugăm să ne contactaţi
Ascensia, sigla Ascensia Diabetes Care, Contour, Microlet, Glucofacts, sigla No Coding și Second-Chance sunt mărci comerciale și/sau mărci comerciale înregistrate ale Ascensia Diabetes Care Holdings AG.
Apple și sigla Apple sunt mărci comerciale ale Apple Inc., înregistrate în S.U.A. și în alte țări. App Store este o marcă de servicii a Apple Inc. Google Play și sigla Google Play sunt mărci comerciale ale Google Inc. Marca verbală şi siglele Bluetooth® sunt mărci comerciale înregistrate deţinute de Bluetooth SIG, Inc., iar orice utilizare a acestor mărci de către Ascensia Diabetes Care este licenţiată. Toate celelalte mărci comerciale sunt proprietatea respectivilor lor deținători.
© Copyright 2020 Ascensia Diabetes Care Holdings AG. Toate drepturile rezervate.
Data elaborării: iulie 2016. Cod: G.DC.07.2016.46721